Revit and 3ds Max

Central location for tips developed in other areas in the forums, or gleaned from other sources

Moderator: Tim Waldock

Revit and 3ds Max

Postby Andrew Munoz » 13 Jan 2009, 16:31

Does anyone on the forum use 3ds Max for rendering revit files?
Have you come across any problems when using the two?

A few problems I have found are:
-no linking with .fbx format
-concrete ProMaterial sometimes render with artifacts
-Tringulation of geometry when translated

Also, does anyone know of any forums or websites with good Revit and 3ds Max interoperability information?
User avatar
Andrew Munoz
Moderator
 
Posts: 29
Joined: 02 May 2006, 14:14
Location: Sydney
When did you start to use Revit?: v6.0 2003

Re: Revit and 3ds Max

Postby Toby Maple » 13 Jan 2009, 18:34

Hi Andrew,

I'd have a look on AUGI.COM and search for FBX (specifically posts from Jeffrey McGrew) he has come across all sorts of stuff/workflows etc, here is an example

http://forums.augi.com/showthread.php?t ... hlight=fbx

Hope this helps
Toby Maple
-------------
Revit Users Group Sydney
Chairman
User avatar
Toby Maple
Active member
 
Posts: 238
Joined: 26 Apr 2006, 21:33
Location: The Rocks - Sydney
Company: HASSELL
When did you start to use Revit?: v4.1 2002

Re: Revit and 3ds Max

Postby Toby Maple » 13 Jan 2009, 21:08

Hi Andrew,

I just saw this email in my inbox from Archvision as well.

http://www.archvision.com/revit/2009/

I will post in the tips and tricks

Hope this helps
Toby Maple
-------------
Revit Users Group Sydney
Chairman
User avatar
Toby Maple
Active member
 
Posts: 238
Joined: 26 Apr 2006, 21:33
Location: The Rocks - Sydney
Company: HASSELL
When did you start to use Revit?: v4.1 2002

Re: Revit and 3ds Max

Postby Toby Maple » 23 Jan 2009, 13:04

Hi Andrew,

and there is this....
Attachments
revit_to_max_whitepaper__2sept2008.pdf
(2.05 MiB) Downloaded 438 times
Toby Maple
-------------
Revit Users Group Sydney
Chairman
User avatar
Toby Maple
Active member
 
Posts: 238
Joined: 26 Apr 2006, 21:33
Location: The Rocks - Sydney
Company: HASSELL
When did you start to use Revit?: v4.1 2002

Re: Revit and 3ds Max

Postby Andrew Munoz » 24 Jan 2009, 16:56

Thanks Toby, good help
User avatar
Andrew Munoz
Moderator
 
Posts: 29
Joined: 02 May 2006, 14:14
Location: Sydney
When did you start to use Revit?: v6.0 2003

Re: Revit and 3ds Max

Postby Roberto Pachon » 18 Mar 2009, 11:17

One of my renderings (A3 @ 150 DPI) took 3 days in Revit 2009 to reach 79% and wouldn't pass this point.
(I'm using a HP 9300WS with dual processor, dual core, XP 64bit with 8GB of RAM + Revit 2009 64bit)
I decided to do it in 3DS Design 2009 to speed things up. So far so good.

The FBX file created in Revit didn't bring the RPC's into 3DS Design at all!!
I had trees, shrubs and people in RPC. So the party was over pretty soon.

I used the Archvision 3DS Max plug-in to point to the location of Revit's RPC's. Nothing!!

Does anyone know how to use the RPC's that ship with Revit in 3DS Design?
Roberto Pachon
B.Arch MDesSc (Comp)
Roberto Pachon
Active member
 
Posts: 60
Joined: 08 May 2006, 16:11
Location: Sydney, AUSTRALIA
Real Name: Roberto Pachon
Company: Lateral Estate
When did you start to use Revit?: v5.1 2003


Return to Tips and Tricks

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests

cron